Tiden bara springer iväg

Nu två dagar i rad har jag jobbat morgonpass i Majs (cafét på Norrlands), det betyder att man börjar kl sju! Att gå upp så tidigt har faktiskt gått försvånansvärt bra men det märktes igår att jag var trött. Har sovit som en stock i natt. Det bästa med morgonpassen i Majs är att man får gofrukost och lunch plus att man slipper städa. Det tråkiga är att man inte får baka lika mycket men det kan ju på ett sätt bara vara bra.
 
Imorgon vi denna tid sitter jag på tåget hem till Östersund. Det ska bli skönt att få komma hem en stund. Bara få vara och andas frisk luft. Jag har tänkt att komma igång med löpningen också och när jag inte kan göra annat hemma så passar det pefekt att jag börjar nu. 
 
Tiden går så skjuttsingens fort. Snart är det November och våran första tenta denna terimen börjar närma sig. Huvva, tenta i engelsk grammatik. Inte roligt. Längtar tills det är över. 
 
Gågatan i Östersund men julbelysning, som jag längtar till julen.
 

Fint och såntdär!

Dåligt med uppdatering och måleri nu på ett tag. När jag nu fått en plats som cafevärdinna på norrlands iaf så har det tagit upp tid och ork. Härjajämt är också en bov likaså skolan. 
 
Igår hade vi sittning med en annan tjejförening på Norrlands som heter Vajan. Det var trevligt, dock blev det en tidig kväll vilket jag idag är tacksam för. Idag har jag försökt plugga lite, diskat, promenerat och duschat. 
 
Just nu sitter jag och kikar runt på utklädningstips då vi har personalfest för alla som jobbar på Norrlands på måndag. Det kommer säkert bli jätte kul men nu är jag lite stressad över vad jag ska ha på mig. Jag brukar välja eller utföra mina kostymer då dåligt så jag vill klä ut mig till något bra nu. 
SItter också och kikar på porslin. Det finns så mycket fint! Älskar Rörstrands Mon Amie serie.
 
 
 

Regnet det bara öser ner!

Det har regnat hela dagen, så tråkigt! Blåser gör det också. Ska ta mig iväg till gymmet strax. Första gången på mer än en vecka. Ska bli skönt!
 
Till middag ska jag göra rotfruktssoppa, längtar typ. Sen när längtar man efter att få laga mat när man bor i Uppsala och kan gå på nation och käka smask billigt? Men jag tycker om soppa och rotfrukter så det borde bli gott. 
 
Imorgon har vi sista lektionen in en delkurs och det ska bli så skönt!
Nästa helg ska jag hem till Östersund. Ska blir så skönt! Jag ska förhoppningsvis inte göra något typ, bara va.
 

Soffpotatis

Soffläge hela förmiddagen! Nu ska jag baka en kaka för våra ägg håller på att bli dåliga. Ska också fixa lunch till mig. 
 
Har läst lite i en engelsk bok som vi har i läxa och sen har jag jobbat vidare på denna. 
 
Har en ond finne på läppen, buhu. Den ska såklart med på Finlandsfärjan som vi ska på ikväll med Härjajämt och jamtamot.
 

Majs e najs

Denna veckas torsdagstema är det ljus och eftersom jag inte har hunnit komma fram med något så bjuder jag på en updatering av porträttet jag håller på med. Det har ju egentligen an massa med ljus att göra men det var egentligen inte det jag ville göra. Aja jobbar man hela dagen får man skylla sig själv! 
 
 
Min förskyldningar har blivit bättre, tillochmed så bra att jag har varit på skolan och jobbat idag! Nu förtjänar jag att slappa en timme framför tv:n och Hela Sverige Bakar! 
 
(Jag jobbar i Cafét på Norrlands Nation som heter Majs efter en Maj ska ha startat upp det hela)

En dag fylld med Norrland

Idag har vi pluggat hela dagen på Norrlands och sedan ätit på deras krog. Mycket trevligt, kan inte bli annat med det sällskap jag haft!
 
Påvägen hem handlade vi en massa mat och sedan har jag jobbat lite på porträttet. Nu ska jag gå i säng och läsa en bok innan jag somnar. 
 
Längtar tills den blir klar!!
 
Godnattinatti.
 

Porträttskiss

Bestämde mig för att prova göra ett porträtt igen. Fick bli av min systeryster. Har bara skissat upp na', tänkte börja med bläck nu. Bilden ovan visar inte riktigt skissens rätta jag... Får se hur det blir, det är ju så svårt att göra porträtt av nära och kära då man ofta märker minsta lilla fel. Spännande blir det iaf.
 
Idag har jag gått runt med en riktigt ond hals som slog till som en rak höger inatt. Inte roligt alls. Borde såklart ha pluggat men det jag måste göra är att läsa och det är inte riktigt min starka sida, så tråkigt jö. 

Friday i'm in love

Freeedag, vilken härlig dag. Bästa dagen i veckan! Idag har jag - som vanligt- varit ledig. Dagen har jag hittils förgyllt med en tripp till ica för att handla och hämta ut ett paket från Icabanken, varit på skivstångspass på friskis, gjort mat och kollat igenom senaste avsnitten av serierna jag följer. Tänkte att jag skulle diska men det hinns inte med utan får bli imorgon.
 
Ska snart iväg på sittning på Norrlands. Sittningen är en tackmiddag till alla som jobbade under Norrlands senaste 04-släpp (04-släpp är när nationen har öppet till 04.00). 
 
Det enda som har saknats idag är Johan. Får hoppas att han kommer hem snart så jag får pussa på honom innan jag går! 
 
Nu ska jag gå och börja göra mig klaaar!
 
Treeeevlig helg!
 

En fin rosa frukost

Idag gjorde jag smoothies till frukost. Det blev två fina rosa mumsiga saker, en till mig och en till Johan. 
 
Detta rosa påminner mig om jag jag borde köpa rosa bandet! Även om jag inte alls gillar årets design så är det klart att man ska stödja canserfonden.
 
 
 
                                 2010                                                         2011                                                2012
 
                                         
                                                                                 2013
 
Min favorit är nog 2010 års design där det är bröst illustrerade. De från 2011 är och fina då det finns flera olika.
 

Är det såhär det går till i en stickfabrik??

Idag blev jag klar med torsdagbilden till denna vecka. "Mitt nya jobb som mönstertecknare åt en tröjstickarfabrik" var veckans tema. Jag är alltid väldigt självkritsik och jag önskar jag kunde bli sådär super nöjd med allt men det är svårt för mig. Det handlar nog om att jag vill kunna allt på en gång och inte kan nöja mig med vad jag kan just nu. Hur som haver så är detta bilden. Lite gullig blev den nog endå.
Färdiga torsdagsbilden
 
Hur bilden såg ut i början
 
Idag har vi varit på Stockholms nation och pluggat det lilla vi har i skolan. Fast tro det eller ej så tycker jag att det blir mer och mer ju längre tiden går. Lärarna kanske ansåg att en mjukstart var bra. Dock har vi fortfarande inte mycket. 
Var hem och vände innan jag drog på spinning. Fyy tusan som jag svettas, helt sjukt. Det blir även mer och mer svettig ju mer jag tränar. Idag var jag heeelt dyngsur. Super härligt men också jobbigt då man måste ta på sig jackan när det rinner om en. 
 
Imorgon börjar en ny kurs i engelskan, litteratur. Vi ska bland annat få läsa Alice i underlandet. Jag är ingen storläsare alls nästan tvärtom och nu ska vi läsa en massa på engelska. Känns lite jobbigt men som tur är så är det roliga böcker vi ska få läsa. På kvällen blir det middag på orvars med härjajämt, middagen är egentligen början på en pubrunda men den hoppar jag. Spar utgången till helgen istället då det är sexa för alla som jobbade på Norrlands 04-släpp. 

En gång till

Jag beställde för ett tag sedan tygkassar med eget tryck på. Det blev tjorv med beställningen så jag fick dem aldrig utan ska få pengarna tillbaka. Då bestämde jag mig för att göra nya beställningar men med ett annat företag och annat tryck. Johan ville ha en kasse med Yoda på så vi spånade lite tillsammans på hur trycket skulle se ut sedan fick jag utforma det. Tycker det blev väldigt fint faktiskt. 
 

Dream the future

Igår hade vi inflyttningsfest och snacka om det var trevligt. Idag mår man som man förtjänar...
 
Idag finns det ingenting på agendan. Bara städ I guess. Imorgon ska jag till Stockholm på kalas för mina mostrar och min kusin som alla fyller år på samma dag vilket är lite komiskt. Mina mostrar är tvillingar så det är väl inte så konstigt att dom fyller år på samma dag... Men att föda barn på sin födelsedag! Snacka om en härlig födelsedagspresent! 
 
Jag börjar nästan att längta hem till Östersund lite. Vill upp i fjällen och andas frisk luft och vandra. Pussa på hunden och kramas med mamma och pappa. Jag vill också åka på weekend till typ Berlin eller London. 
 

Hur det kan vända så snabbt

Från att vara produktiv till zero. Jag varken fått inspiration eller sug till att rita på några dagar. Idag började jag dock på ett lejon åt en kompis. Känner att det kommer att ta ett tag för mig att bli nöjd med denna. Köpte bra blyertspennor idag så nu känns det roligare att tecka blyerts! 
 
Grabbarna har fyllt år så det har blivit både tårtbjudning och middag. Mycket trevligt! 
 
När Adam och jag var till Ica Maxi hade vi med våra kameror och fotade fåren på väg dit. De har otroligt maffiga horn! Jag borde nästan ta med mig stol, papper och penna och rita av dem. Så maffigt maffig tycker jag att de är, våra svenska får.